עד מקומי בישוב מפרסם פרוטוקול רגיל של ישיבה, אבל בתוכו כותב מניפסט בחירות: ״הועד המקומי הנוכחי ירוץ לקדנציה נוספת״ ואז מפרט את מצע הבחירות שלו. לגיטימי או לא?
top of page
פורום המרצות והמרצים למשפטים למען הדמוקרטיה
منتدى محاضري القانون من أجل الديمقراطية
The Israeli Law Professors’ Forum for Democracy
כאן תוכלו לשאול שאלות ולקבל תשובות מקצועיות בנוגע לבחירות לרשויות המקומיות.
לקראת הבחירות לרשויות המקומיות, חברנו לעורכות ועורכי דין מתנדבים במטרה להשיב לשאלות משפטיות מצד מועמדות ומועמדים לרשויות המקומיות המתנגדים להפיכה המשטרית ולציבור הרחב.
המידע באתר הוא מידע כללי ואינו מידע מחייב. הזכויות המחייבות נקבעות על-פי חוק, תקנות ופסיקות בית המשפט. השימוש במידע המופיע באתר אינו תחליף לקבלת ייעוץ או טיפול משפטי, מקצועי או אחר והסתמכות על האמור בו היא באחריות המשתמש בלבד.
דפי מידע
bottom of page
זו תגובה
פרוטוקול של ועד מקומי הוא ככל תוצר של עבודה ציבורית הנעשית על-ידי נציגי הרשות המקומית ועל חשבונה, עליו חלים כללי המשפט המינהלי. מכוח זאת, למשל, אין להעביר מסרים תעמולתיים במסגרת הפרוטוקול ולצורך כך יש מקום לבחון את מהות הפרסומים והשימושים בכפוף להוראות סעיף 2א לחוק הבחירות (דרכי תעמולה), התשי"ט-1959 והפסיקה הרלוונטית לו. תכלית איסור זה היא להבטיח שלא ייווצר יתרון בלתי הוגן לחברי הוועד המקומי המכהנים שלהם גישה למשאבי הציבור בטרם הבחירות.
למען הנוחות, להלן נוסח הסעיף: 2א. לא ייעשה שימוש, בקשר עם תעמולת בחירות, בכספים או בנכסים מוחשיים או בלתי מוחשיים של גוף מבוקר כמשמעותו בפסקאות (1), (2), (3), (4) ו-(9) של סעיף 9 לחוק מבקר המדינה, תשי"ח-1958 [נוסח משולב], או של תאגיד שהממשלה או רשות מקומית משתתפת בהנהלתו או בהונו, ולא ייעשה שימוש כאמור במקרקעין או במטלטלין המוחזקים למעשה על ידי גוף או תאגיד כזה, למעט שימוש כמפורט להלן:
(1) שימוש, בתמורה או שלא בתמורה, באולמות ובמקומות פומביים פתוחים העומדים כרגיל לשימוש כאמור;
(2) שימוש בנכסים שהועמדו על ידי המדינה לרשותו של שר, סגן שר או חבר הכנסת, או שהועמדו על ידי הרשות המקומית לרשותו של ראש הרשות; אין בהוראות פסקה זו כדי לגרוע מהגבלות על שימוש בנכסים כאמור שהוטלו לפי כל דין או כללי אתיקה.